Novice in dogodki
Za dodajanje v Planinsko knjižico morate biti prijavljeni. Prijavite se lahko s Facebook računom, Twitter računom ali e-mailom.

Postanite mojster planinske fotografije!

Nazaj

Otvoritev 7. sezone akcije Očistimo naše gore

12. april 2016

Ob začetku 7. sezone akcije Očistimo naše gore vabimo planinke in planince, ljubitelje gora in družine, da se nam pridružijo na otvoritvenem dogodku, ki bo tokrat na Štajerskem.

Povodni mož, imenovan Jezernik, je živel visoko na pohorskih jezerih. Bil je sila nepredvidljiv, ljudje so se ga bali in ga pustili pri miru, nikakor mu nisi smel skaliti vodne gladine - gorje tistemu, so govorili ljudje, ki bi metal kamenje v jezero in dražil Jezernika. Nalivi bi zajeli vso deželo in vse bi bilo uničeno.
 
Brez skrbi, pohorskega povodnega moža Jezernika ne bomo zmotili. A nekaj pravljičnega pridiha vendarle bo, saj bo to že sedma sezona planinsko-čistilne akcije Očistimo naše gore.
 
Dobimo se v soboto, 23. aprila 2016 ob 10. uri, ob spodnji postaji Pohorske vzpenjače. Podali se bomo proti koči Luka ter v kratkem nezahtevnem pohodu očistili Mariborsko Pohorje.
Čakajo vas biorazgradljive vrečke, rokavice in majčke Očistimo gore; pri koči Luka ob 11. uri pa seveda planinska malica in zabavni program. Nagradili bomo najbolj zveste nabiralce smeti, z nami pa bo smeti pobiral tudi Kuža Pazi, ki bo vesel družbe otrok.
Prosimo, da svojo udeležbo potrdite na elektronski naslov ocistimo.gore@triglav.si ali v zasebnem sporočilu na Facebook strani Očistimo naše gore.
Da bo družba prijetna in akcija uspešna, povabite prijatelje in družine!

Nasvidenje pod Mariborskim Pohorjem!

Galerija slik