Novice in dogodki
Za dodajanje v Planinsko knjižico morate biti prijavljeni. Prijavite se lahko s Facebook računom, Twitter računom ali e-mailom.

Postanite mojster planinske fotografije!

Nazaj

Sedma sezona akcije Očistimo naše gore je odprta

08. maj 2016

V soboto, 7. maja, se je na Pohorju začela že sedma sezona tradicionalne vseslovenske ekološke akcije Očistimo naše gore. Ob koči Luka nad Mariborom se je zbralo več kot 400 ljubiteljev narave in gora, ki so na otvoritvenem dogodku (o)čistili Mariborsko Pohorje in v dolino odnesli 230 kilogramov smeti.

Pri izvedbi akcije sta se nam pridružila Zavod za turizem Maribor s predstavitvijo možnosti za aktivno preživljanje prostega časa v Mariboru in okolici, in podjetje Snaga Maribor. Slednje je brezplačno odpeljalo in ločilo vse smeti, ki so jih pobrali udeleženci akcije

Da bi bil izlet čim bolj privlačen tudi za najmlajše, je poskrbel Kuža Pazi, ki je pri koči Luka skril zaklad. Vsi sodelujoči pohodniki pa so si ob zaključku privoščili zasluženo malico.

Planinci so v šestih letih trajanja akcije v dolino skupaj odnesli že več kot 27 ton odpadkov v 150.000 vrečkah. Z njimi bomo letos opremili 75 planinskih in visokogorskih postojank po vsej Sloveniji ter zgornjih postaj slovenskih žičnic. Tudi na ta način bomo skupaj z množico obiskovalcev gorskega sveta, ki po podatkih Planinske zveze Slovenije znaša 1,4 milijona ljudi letno, skozi celotno sezono uresničevali geslo: poleg lepih doživetij odnesimo s seboj v dolino tudi smeti.

Galerija slik