Slovenska planinska pot v enem dnevu 2018

Izkoristimo priložnost in očistimo Slovensko planinsko pot v enem dnevu.

Planinci, pohodniki, tekači, gorski kolesarji … 29. septembra se pridružite akciji Slovenska planinska pot v enem dnevu. Pri tem lahko naredite nekaj dobrega: če boste na svojem odseku poti videli smeti, jih poberite in odnesite v dolino.

Pobuda Očistimo gore se pridružuje organizatorjem akcije Slovenska planinska pot v enem dnevu trgovini Amfibija, ki ne le, da želi aktivirati ljubitelje gibanja in gora, da se osvojijo vsaj enega od odsekov Slovenske planinske poti oz. transverzale, ampak akcijo povezati tudi z dobrim namenom.


Zato boste vsi, ki se boste do 21. septembra prijavili preko te povezave, po pošti prejeli vrečko Očistimo gore in rokavice, poleg tega pa tudi piščalko Očistimo gore. Zakaj je dobro nositi piščalko na gorske podvige? Preberite, kako lahko s piščalko v gorah ob stiski pokličete na pomoč.

 

Svoje vtise, doživetja in gorske lepote, pa tudi, če ste na svoji poti našli smeti, fotografirajte in objavite na Facebooku, Twitterju ali Instagramu. Označite jih s #ocistimogore ali #ocistimoSSP.

 

V prijavnici označite, kateri del poti nameravate prehoditi 29. septembra med 0.00 in 24.00 uro. Na pot se lahko opravite sami ali v družbi večje skupine. Upamo pa tudi, da se vidimo naslednji dan, to je v nedeljo, 30. septembra v Kamniški Bistrici na pikniku vseh udeležencev Pri Jurju.


Za vse informacije se prijavite na Facebook dogodek.