Razpis za obnovo planinskih poti

Odprt je razpis »Planinske poti za prihodnje generacije«

Planinska društva in meddruštvene odbore vabimo, da se prijavijo na razpis za sofinanciranje obnove planinskih poti ali obhodnic.

Da so planinske poti varne, označene in dobro vzdrževane, skrbi nekaj več kot 700 markacistov. Njihovo delo je požrtvovalno, strokovno in prostovoljno. Planinska društva se srečujejo z različnimi izzivi: nekatere planinske poti so izredno priljubljene, zato zahtevajo nenehno skrb in vzdrževanje. Nekatere predele ali odseke so prizadele naravne ali vremenske neprilike, plazovi, podori, ujme, žledolom. Mnoga planinska društva se srečujejo s pomanjkanjem markacistov.

 

Letošnjo planinsko sezono v pobudi Očistimo gore ne bomo popularizirali le planinstva, pomena varnosti pri hoji v gore ter pomena ohranjanja čiste gora in narave, pač pa želimo izpostaviti pomen urejenih in varnih planinskih poti ter s tem povezano delo markacistov.

 

Zavarovalnica Triglav z akcijo Očistimo gore in Planinsko zvezo Slovenije zato vabi planinska društva in meddruštvene odbore, da se prijavijo na razpis za dodelitev finančnih sredstev za obnovo planinske poti, mreže ali obhodnice.

 

Prijave so mogoče do 15. maja. Razpisna komisija bo na podlagi prejetih predlogov izbrala prejemnika sredstev, ki bo skladno s posredovanim načrtom obnovil planinsko pot oziroma obhodnico.

 

Razpis: Planinske poti za prihodnje generacije - prenesi pdf datoteko.