Geolov je navihana igra za skupine planincev osnovnošolcev. Ob izbranih gorskih kočah bo mlade planince čakal zaklad. Škatlo z zakladom, ki jo je skril Kuža Pazi, poiščite s pomočjo koordinat in geolociranja. Kar je v njej, lahko vzamete s seboj! V škatli pa pustite sporočilo za naslednje iskalce.  Naj se lov začne!

Kuža misli na varnost

Preden se odpravimo v gore, moramo vedno najprej preveriti vremensko napoved. V primeru slabe napovedi, se poti raje odpovejmo, saj je tveganje preveliko. Pot, ki je primerna naši pripravljenosti, začnimo počasi. Ne pustimo, da nas zanese naše začetno navdušenje in želja po tem, da bi prišli čim hitreje do cilja. Telo se mora najprej ogreti, mišice pretegniti. Tako bomo zmanjšali nevarnost za poškodbe mišic in sklepov. Pred zvini nas še dodatno varuje tudi primerna planinska obutev. 


VEČ O VARNOSTI V GORAH

Zaklad meseca

Na pot je vselej dobro vzeti tudi kompas. Ni ga planinca, ki ne bi tu in tam pogledal na kompas, če ne drugače pa takrat, ko z osvojenega vrha opazuje bližnje in daljne vrhove. Včasih pa je preprosto težko natančno določiti smeri neba. Takrat smo kompasa, ki ga imamo s seboj, še kako veseli. Zato vam Kuža Pazi tokrat v zakladu podarja kompas. Ko najdete zaklad, je darilo vaše, naslednje najditelje pa razveselite z zabavnim sporočilcem.

PRAVILA GEOLOVA

Kje so zakladi?

Planinski dom v Kamniški Bistrici

Planinski dom v Kamniški Bistrici

N: 46.32795
E: 14.58938
ZAKLJUČENO

Blejska koča na Lipanci

Blejska koča na Lipanci

N: 46.37475
E: 13.92791
ZAKLJUČENO

Pirnatova koča na Javorniku

Pirnatova koča na Javorniku

N: 45.89483
E: 14.07486
ZAKLJUČENO

Dom na Grmadi nad Ortnekom

Dom na Grmadi nad Ortnekom

N: 45.81468
E: 14.69511
ZAKLJUČENO