Predlagaj najlepšo planinsko pot!

Pomagaj nam zbrati predloge za naj planinsko pot!

Kaj je zate lepa planinska pot? Tista z najlepšim razgledom? Tista, po kateri te usmerjevalne table že ob prvem obisku brez tavanja pripeljejo na cilj? Tista, ki je varno urejena in očiščena? Iščemo najlepšo slovensko planinsko pot. Tukaj lahko oddate svoj predlog in s tem date priznanje tudi markacistom, ki zanje požrtvovalno skrbijo.

V Sloveniji imamo več kot 10 tisoč kilometrov planinskih poti. Za njih skrbi nekaj več kot sedemsto markacistov. To pomeni, da vsak markacist v povprečju skrbi kar za štirinajst kilometrov poti. Se sliši neverjetno? Več o planinskih poteh in pomenu označb ter stopenj težavnosti si lahko preberete tukaj. 


Oddajte svoj predlog

Urejena, varna in jasno označena planinska pot je najlepša planinska preproga, po kateri pridemo na cilj. Zato v sodelovanju akcije Očistimo naše gore in Planinske zveze Slovenije iščemo najlepšo slovensko planinsko pot po izboru planink in planincev. Vabimo vas, da oddate svoj predlog za pot, ki vam prinaša največ veselja in je po vašem mnenju najlepše urejena. Svoj predlog lahko oddate prek spodnjega obrazca. 


Naj planinsko pot boste izbrali vi

Predloge bomo zbirali od 25. aprila do 17. maja. Planinci in planinke boste po zaključku zbiranja predlogov lahko glasovali za najlepšo pot. Med vse, ki boste glasovali, bomo z žrebom razdelili praktične nagrade. Markacisti planinskega društva, ki skrbijo za pot, ki bo izbrana za Naj slovensko planinsko pot, pa bodo dobili pravico do posebne nagrado partnerja akcije Intersporta, d.o.o.

 

 

Glasovanje je zaključeno. Naj planinska pot je postala krožna pot: Planina Blato – Planina pri Jezeru – Planina Dedno polje – Vrata (pod Zelnarico) – Prehodavci – Dvojno jezero – Štapce – Ovčarija – Planina pri Jezeru – Planina Blato. Več o njej si lahko preberete tukaj.